Σπήλαιο της Παναγίας Χρυσοσπηλιώτισσας: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

καμία σύνοψη επεξεργασίας
(Created page with "{{Churches |acronym= Σπήλαιο της Παναγίας Χρυσοσπηλιώτισσας |image=Xrisospiliwtissa.jpg |location= Δευτερά }} <!-- Intro --> ...")
 
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 8: Γραμμή 8:
<!-- Intro -->
<!-- Intro -->


Η εκκλησία της Παναγίας Χρυσοσπηλιώτισσας βρίσκεται στο χωριό Δευτερά κοντά στον ποταμό [[Πεδιαίος|Πεδιαίο]]. Η εκκλησία είναι λαξευμένη μέσα σε βράχο σε ύψος 50 μέτρων πάνω από το έδαφος. Μέσα στον ναό υπάρχουν τοιχογραφίες οι οποίες χρονολογούνται τον 12ο-13ο αιώνα μ.Χ. Σύμφωνα με μια παράδοση, το σπήλαιο πήρε το όνομα του από τον θαυμαστό τρόπο που βρέθηκε η εικόνα μέσα στον βράχο.
Η εκκλησία της Παναγίας Χρυσοσπηλιώτισσας βρίσκεται στο χωριό Δευτερά κοντά στον ποταμό [[Πεδιαίος|Πεδιαίο]]. Η εκκλησία είναι λαξευμένη μέσα σε βράχο σε ύψος 50 μέτρων πάνω από το έδαφος. Μέσα στον ναό υπάρχουν τοιχογραφίες οι οποίες χρονολογούνται τον 12ο-13ο αιώνα μ.Χ. Σύμφωνα με μια παράδοση, το σπήλαιο πήρε το όνομα του από τον θαυμαστό τρόπο που βρέθηκε η εικόνα μέσα στον βράχο. Σύμφωνα με την παράδοση ένας καβαλάρης περπατούσε με το άλογο του όταν γλίστρησε και άρχισε να πέφτει, τότε επικαλέστηκε την Παναγία να τον προστατεύσει και αν σωθεί να κάνει μια εκκλησία εκεί. Ο καβαλάρης τότε σώθηκε και έτσι έκτισε εκεί την εκκλησία της Παναγίας Χρυσοσπηλιώτισσας.


__TOC__
__TOC__
Γραμμή 22: Γραμμή 22:


==<font color="#FDD017">Η εικόνα της Παναγίας Χρυσοσπηλιώτισσας</font>==  
==<font color="#FDD017">Η εικόνα της Παναγίας Χρυσοσπηλιώτισσας</font>==  
Η εικόνα της Παναγίας Χρυσοσπηλιώτισσας απεικονίζει την Παναγία να κάθεται σε ένα θρόνο και να κρατά στα χέρια της ένα βρέφος και κλαίει. Το 1846 η εικόνα έχει επενδυθεί με ασήμι.
Η εικόνα της Παναγίας Χρυσοσπηλιώτισσας απεικονίζει την Παναγία να κάθεται σε ένα θρόνο και να κρατά στα χέρια της ένα βρέφος και να κλαίει. Το 1846 η εικόνα έχει επενδυθεί με ασήμι.


==<font color="#FDD017">Γιορτή</font>==
==<font color="#FDD017">Γιορτή</font>==